До уваги керівників закладів колективного розміщення, які планують надавати влітку туристичні послуги з тимчасового розміщення споживачів, відповідно до національних стандартів України та їх класифікації (готелі курортні, бази відпочинку, кемпінги, будинки відпочинку, пансіонати, санаторії, профілакторії, бази та комплекси туристичні, тощо)

З метою якісної організації відпочинку та оздоровлення населення, забезпечення стабільної санітарної та епідемічної ситуації, запобігання виникнення масових харчових отруєнь, інфекційних та неінфекційних захворювань Головне управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області звертає Вашу увагу на необхідність впровадження заходів щодо підготовки закладів  до початку функціонування  напередодні  літнього сезону, у відповідності до вимог ДСП № 172-96 «Державні санітарні правила розміщення, улаштування та експлуатації оздоровчих закладів», виконання Розпорядження Запорізької облдержадміністрації від 20.10.2016 № 609 «Про затвердження заходів  щодо забезпечення підготовки та проведення літніх оздоровчих кампаній на 2016-2020 роки» та оформлення  необхідних документів:

Головне управління Держпродспоживслужбив Запорізькій області

До початку роботи закладу відпочинку в наявності у власника (керівника) закладу повинні бути наступні документи:

  1. Заява на ім’я начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій  області щодо обстеження об’єктуі йогоготовності до функціонування в літній сезон
  2. Документи що підтверджують право власності, або користування нерухомим майном.
  3. Договори на інженерне забезпечення, водопостачання та водовідведення, видалення твердих та рідких побутових відходів, якщо є харчоблок – харчових відходів.
  4. Документи що підтверджують готовність до експлуатації водопровідної та каналізаційної мережі оздоровчого закладу(акти ревізій споруд водопостачання, каналізації, водорозподільної та каналізаційної мереж; акти проведення промивки та дезінфекції споруд та мереж );
  5. Довідка щодо державної реєстрації потужностей, які здійснюють обіг харчових продуктів на території закладу (за наявності).
  6. Договір на проведення лабораторного контролю (харчові продукти, питна вода, морська , річкова вода в акваторіях пляжів закладів відпочинку, вода басейнів, пісок з пляжу та пісочниць (за наявністю).
  7. Результати лабораторних досліджень питної води, води водойм, води басейнів, піску з пляжу та пісочниць (за наявністю).
  8. Договір на централізоване прання (якщо пральня відсутня).
  9. Договір на проведення дезінсекції та дератизації
  10. Дані щодо проходження працівниками медичного огляду та гігієнічного навчання
  11. Договір з медичною установою на медичне обслуговування (забезпечення медичним персоналом, необхідними медикаментами, обладнанням та інструментарієм) на період функціонування закладу.

Документи, що надаються, повинні бути завірені згідно чинного законодавства.

До уваги!

Готовність закладу до функціонування в літній період підтверджується актом приймання оздоровчого закладу для дорослих (форма 316/0).

ЗРАЗКИ ЗАЯВ

Заява на проведення перевірки готовності закладу

Заява про державну реєстрацію потужностей

До уваги керівника закладу відпочинку!

Для перевірки готовності оздоровчого закладу до функціонування, отримання довідки щодо реєстрації потужності оператором ринку, Вам необхідно звернутися до територіальних управлінь, або до Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області (інформація надана на веб-сайті Головного управління у розділі «Контакти»)

Відомчий лабораторний контроль об’єктів навколишнього середовища в закладі Ви можете провести в державних лабораторіях Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Перелік лабораторій Держпродспоживслужби перейти за посиланням

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

%d блогерам подобається це: